Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Kutyusom egy 1,5 éves Gordon szetter. Kölyök kortól fogva jó részt Premiere Junior tápot adtam neki, amit nagyon szeretett és egészségesnek is tűnt tőle. Ez után egy alacsonyabb kategóriás más típusú felnőtt tápra váltottam, amit körülbelül fél évig evett, de nem voltam teljesen megelégedve az energia tartalmával, hiszen kutyusom nagy mozgás igényű eb. Ezért úgy gondoltam, hogy ismét vásárolni kezdem a Premiere termékét. Sikerült egy általam jónak gondolt tápot találni (Premiere Best Meat Active). Nagyjából 10-15 napja kapja ezt a tápot, sajnos a napokban allergiára utaló jeleket fedeztem fel, ami mára már ránézésre is látható: duzzadt ajkak, szemhéj, szemek körül és a pofája egy részén szőrhullás, fül belső része meleg és piros, mintha csalánkiütés lenne (állatoknál nem tudom minek nevezik), vakarózás. Nem biztos, hogy a táptól jött elő, de nagy az egybeesés. Szeretnék érdeklődni, hogy korábban ennél a tápnál tapasztaltak-e hasonló tüneteket, illetve milyen típusú tápot keressek amíg rendbe jön a kutyus. Kezelése elkezdődött, egyenlőre házi kosztra kárhoztatom 🙂
Segítségét előre is köszönöm!

2017.09.18

Állatorvos

Sajnos ez bármilyen táp etetése esetén előfordulhat. Ha egy allergiás reakció ennyire egyértelműen köthető valamihez, az nagy szerencse a szerencsétlenségben. Általában az okoz komoly fejtörést, hogy eljussunk addig, hogy mi okozza a problémát. Ilyenkor az a teendő, hogy soha többé nem eteti azt a tápot, ami a tüneteket kiváltotta, és olyan tápot vásárol, amelynek összetevői között nem szerepel semmi, ami a problémás tápban volt. Számos érzékeny állatoknak való eledel  van forgalomban (pl.: Select Gold Sensitive, Happy Dog Africa, Irland, Royal Canin Sensitivity Control, Hill’s Sensitive Stomach and Skin). A javulás lassú, van hogy 4-6 hetet is igénybe vesz.

Vissza a kérdésekhez