Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő / Doktor Úr!
O
11 napja szült a garázsunkba egy cica. Sokat van nálunk, egyszer már ellett nálunk, akkor szépen felnevelte a kicsinyeket.
Most azonban nem gondozta a piciket. Amire észbe kaptunk, az anya távollétében menyét(?) megölt 3 kölyköt. Az életben maradt 2 picit bevittük, erőszakkal melléjük tettük az anyát. Sajnos nem fogadta el őket.
Innentől mi gondoztuk őket. Cicáknak való tejpótló tápszert kaptak. 3 óránként ettek. Melegitettük, tisztáztuk a helyüket. Egész jól belejöttek ők is, mi is. Az egyik cica 🐱 szépen gyarapodott, sokat mozgott, élénk volt, életre valónak tűnt. A másikkal többet szenvedtünk, de ő is kezdett reményt keltően viselkedni. A 10. napon, minden átmenet nélkül jött a baj. Estére a pici légzése egyre nehézkesebbé vált, 3 óra alatt elment 😞. Tulajdonképpen megfulladt. Reggelre az erősebb cica ugyanúgy kezdett viselkedni, 11-re ő is meghalt.
Mi történhetett? Mit csinálhattunk volna másként? Volt – e esély, hogy felnőjenek?
Választ elore is köszönöm!

Szabó Szilárd

2017.09.23

Állatorvos

Sajnos erre csak egy kórbonctani vizsgálat adhatna választ….Mivel mindkét cica hirtelen pusztult el, én vírusfertőzésre gondolok. Ha 10 napon át minden jól ment, akkor nem hiszem, hogy bármit is rosszul csináltak volna. Az a kérdés, hogy ha valóban fertőző betegség okozta a cicák hirtelen halálát, akkor hogyan juthatott be a kórokozó.

Vissza a kérdésekhez