Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Van egy 7 éves csokiszínű németvizslám /van labrador is a felmenőiben/ és vizes orrfolyása van már egy ideje, van amikor folyik, van amikor nem, vagy csak kicsit. Nem vakarózik, nem többet mint amikor nem folyt az orra és ahogy a kutyák időnként szoktak, nagyon tisztán van tartva, és nagyon tiszta ágyban, tiszta ágynemún alszik többnyire velem, tehát nem atka, vagy parazita, nem ételallergia, mert ugyanazt kapja amit eddig, nem egyoldalú orrfolyás, tehát nem idegen tárgy miatt, feltehetően nincs megfázva, és kabátban sétáltatom, ha hűvösebb van. Bár egy augusztusi hírtelen lehülést követően kezdődött az orrfolyás, de volt már náthás korábban is, vagy fázott meg huzatban de az általában elmúlt pár nap alatt, tekintve hogy melegben van bent és betakarva alszik mindig. Szóval amikor alszik általában eláll az orfolyás, de ha felébred elindul neki kicsit. Tiszta a légzése, jó a közérzete. Nincs láza, nincsenek allergiára utaló piros foltjai sem a lábán, sem a testén, csak vízsszerűen folyik kicsit az orra. Létezik erre orrcsepp? Mert csak olyanokat találtam, amelyek bedugult orra vannak, vagy száraz nyálkahártyára, tehát nem olyat ami elállítja a folyást. Válaszát előre is köszönöm!

2017.10.02

Állatorvos

Arra kellene rájönni, hogy mi okozza az orrfolyást. Nem került valami irritáló új szag (füstülő, szagosító, cigarettafüst, új tisztítószer) az állat környezetébe? Próbálja meg megfigyelni, hogy köthető-e valamihez az orrfolyás. Érdemes lenne elvinni a kutyát Dr. Psáder Rolandhoz, aki végez endoszkópos vizsgálatokat is, ha ezt szükségesnek látja.

Vissza a kérdésekhez