Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! 16 hónapos kistestű kutyámnak péntek óta “morog a hasa”. (előző nap a vacsorából lehet többet evett és mohón valamennyire) Kétszer hányt pénteken, pénteken és szombaton ment a hasa, azóta a hasa még morog. Kedve jó, ugat, játszik, mindennap a vacsorát megette. Oltott, féregtelenítve volt 1 hónapja. Nem evett mostanában tejterméket, csontot csak főtt sertés combcsontot kap egyszer-kétszer havonta. Kérdésem, hogy a gyomor morgása lehet a csütörtöki túlevés miatt? Mennyi idő alatt kellene ezt “kiheverni”? Mi lehet ez?

2017.10.04

Állatorvos

Ha a kutya jókedvű, jó étvágyú, nincs hasmenése, nem hány, akkor valószínűleg nincs nagy baj. Próbáljanak probiotikumot adni az állatnak néhány napig. A “morgás” oka az, hogy a belekben több gáz képződik, ami lehet például bélgyulladás következtében vagy olyan táplálékot fogyaszt, amit nem tud tökéletesen emészteni. Ha probiotikum hatására sem oldódik meg a probléma, akkor a biztonság kedvéért menjenek orvoshoz. Most csak a jól megszokott tápot, vizet és a probiotikumot adják az állatnak.

Vissza a kérdésekhez