Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Jövő héten lesz 8 hetes a németjuhászkölyök, aki azon a héten beköltözik családunkba.
Szeretném kikérni a véleményét, milyen tápot vegyünk neki, illetve mivel etessük? Eddig Joserát vettünk az előző kutyusunknak, szerettük a márkát, de nem vagyunk függők.
5 hetesen bolhásak voltak a kölykök, ha jövő héten elhozzuk, és lesz még benne (elvileg kezelve lett), akkor fürdessük meg? Milyen sampont ajánl erre? Nem fog megfázni (és tüdőgyuszit kapni)?
Köszönöm előre is a válaszát. M. Barbara

2017.10.10

Állatorvos

A Josera egy jó táp. Ezen kívül bármelyik prémium kategóriás táp szóba jöhet, sokféle van és nem lehet megmondani, hogy melyik a legjobb, mert nincs ilyen… Felsorolok néhány jó tápot a teljesség igénye nélkül: Select Gold, Royal Canin, Hill’s, Happy Dog, Purina ProPlan, Brit Premium, Eukanuba.

Ha hatékony volt a bolhaellenes kezelés, akkor elvileg nem lesz benne bolha. Kérdezzen rá, hogy milyen készítményt használtak. Ne vigyék haza a kutyát ha bolhás, mert utána nagyon nehéz megszabadulni ezektől az ékősködőktől. Ha nincs a kutyában bolha, mert a kezelés sikeres volt, akkor használjon a fürdetéshez hidratáló sampont (pl.: Dermilen, Leniderm, Dermoscent). Ha a kutyát megszárítja fürdetés után és nincsen kint a szabadban pár órát, akkor nem fázik meg. A fürdetésre válasszon kellemesen meleg napot.

Vissza a kérdésekhez