EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő / Doktorúr!

Amennyiben lehetséges kérem szíves tájékoztatását az alábbiak miatt.

6 éves ivartalanított törpe schnauzer szukánk kb. másfél hete hurutos hasmenéstől szenved (éjszaka is le kell vinnünk miatta). Láza nincs, hasa nem puffadt, nem kemény, általános állapota, kedve és étvágya jó, folyadékot is bőséggel fogyaszt, vizelete, szőrzete, nyálkahártyái normálisak. A hasmenésen kívül más tünetet nem észleltünk. Először rizs diétával próbálkoztunk, majd két napig csak a Pet Balance Gastrointestinal konzervet kapta, melytől széklete rendeződött. Ez követően visszatértünk a régi táphoz (Real Nature), azonban a hasmenés újra kezdődött. Széklete nem véres vagy zöld, időnként fehér nyálka jelenik meg. Tegnapi nappal ismét a fenti konzervet kapja.

Kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja a hasmenését, illetőleg szükséges-e állatorvosi vizsgálat, ha igen mikor (esetleg mennyi ideig várjunk még). Esetleg milyen étrendet vagy egyéb diétás-, gyógykonzervet ajánl a fenti helyett.

Válaszát előre is köszönöm.

2014.08.24

Állatorvos

Ha a hasmenés a diéta ellenére nem gyógyult, hiszen visszatért, akkor mindenképpen szükséges állatorvosi vizsgálat. Vigyenek magukkal az orvoshoz székletmintát is, olyat, ami elváltozott (nyálkás). Sajnos vizsgálatok nélkül nem lehet megmondani, hogy mi okozza a problémát. A leírás alapján a hasmenés vastagbél eredetűnek tűnik, amit okozhatnak például paraziták, táplálékérzékenység, specifikus bélgyulladások, egysejtűek stb.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem