Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Két problémával kapcsolatban szeretném a segítségét kérni. 8 éves (ivartalanított szuka) bullterrierem pár hete álmában többször bepisilt. Természetesen elvittem orvoshoz ahol mind a vér, mind pedig a vizelet eredménye negatív lett. Egyenlőre abban maradtunk az orvosunkkal, hogy megpróbáljuk több sétával, illetve az étel ketté osztásával (ez által egyszerre kevesebbet iszik) megoldani a problémát. 2 hétig működött is, de ma napközben ismét bepisilt álmában. Nézegettem az inkontinenciára kapható gyógyszereket de félek a mellékhatásuktól: Incurin (hormon-emlő daganat veszélye), Propalin csepp (vese- vérnyomás problémát okozhat). Miután vese kímélő tápot eszik mert egyszer 1/2 éve nem volt tökéletes a kreatinin szintje (jelenleg minden rendben volt a vér-vízelet alapján) nehezen tudom eldönteni melyik gyógyszerrel merjünk majd próbálkozni, mivel ártok a legkevesebbet neki. Kérem adjon tanácsot, milyen tapasztalatai vannak a két említett gyógyszerrel kapcsolatban! A másik problémánk az állandóan visszatérő sántítás (jobb mellső láb, illetve van hogy a hátsó lábaira is). Minden röntgene (gerinc, térd, csípő) negatív, fizikai vizsgálatra nem mutat semmilyen fájdalmat. Sima úton tökéletesen jár, de ahogy göröngyös talajra érünk úgy megy mint egy “robot”. Most minden talpát kenem mancs krémmel, szedi a Rocky olajat (orvosunk javaslatára )és mintha javult volna a mozgása. Lehetséges, hogy annyira érzékeny a mancsa, hogy azért sántikál a bizonytalan talajon? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Ildikó

2017.10.13

Állatorvos

A leírása alapján tényleg az a leginkább valószínű, hogy inkontinenciával állunk szemben. Mindkét készítmény biztonságosan alkalmazható a megfelelő dózis adagolása esetén. Azt, hogy melyik készítményt használja, szerintem beszélje meg kezelő állatorvosával, hiszen ő ismeri legjobban a kutya állapotát, ő tudja eldönteni, hogy az önök esetében melyik gyógyszert tartja biztonságosabbnak.

A talppárnák, ha egészségesek, akkor nem szoktak olyan érzékenyek lenni, hogy a göröngyös talaj problémát okozzon…Én inkább az ízületek  érzékenységére gondolnék. Az omega 3-omega 6 zsírsavakat tartalmazó készítmények nagyon hasznosak az ízületek betegségeinek kezelésében, mert természetes gyulladáscsökkentő hatásuk van. Ezen kívül talán hasznos lenne porctápláló készítmények kúraszerű alkalmazása (pl.: Synoquin, Caniviton Forte, Glycolflex).

Vissza a kérdésekhez