Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Van egy nyolc hónapos német juhász kutyám. Naponta 520 gramm száraz táppal etetem, két részletben, reggel és este. Sajnos a kutyám állandóan éhes, ugyanis kinti kutya lévén készülne a télre, felhalmozna tartalékot. Azonban ha ennél több mennyiséget adok, azonnal hasmenése van. Már próbáltam több típusú tápot, mindegyiknél ezt tapasztalom. Mielőtt rájöttem volna, hogy a táp mennyiségétől függ a széklete, állatorvoshoz is elvittem, de az orvosi kezelések sem vezettek eredményre. Akkor derült ki, hogy a táp mennyiségétől függ a széklete, amikor elvittem a kutyaiskolába, és figyelmeztettek, hogy kicsit fogyasszam le, mert súlytöbblete van, és a csontozatával probléma lesz. Azóta adom a kevesebb mennyiséget, és ledolgozta a súlytöbbletét. Félek azonban, hogy erős tél esetén a kutya nem fog megfelelő mennyiségű tartalékkal rendelkezni, és fagyoskodni fog. Szeretnék érdeklődni, van-e valamilyen lehetőségem a probléma kezelésére. Tanácsát előre is köszönöm. Tisztelettel: Edit

2017.10.19

Állatorvos

Ha a kutya nem sovány, hanem normális kondícióban van, akkor nem lesz probléma. Ha van egy szélvédett száraz hely ahová behúzódhat és esetleg legalábbA kutyák többsége szinte mindig enne, ha engednénk. Ez nem azt jelenti, hogy éhes. Ha télen úgy látja, hogy veszít a súlyából, akkor több ételre lesz szüksége. Milyen kezelést kapott a kutya? Milyen vizsgálatokat végeztek?

Vissza a kérdésekhez