Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Ivartalanított 1.5 éves nőstény cicámmal kb 2 hónapja költöztünk kertes lakásba és pár hete fokozatosan szokik ki a kertbe. Pár napja véletlenül csukva maradt a teraszajtó (egyelőr emindig nyitva hagyom neki), és bentről láttam, hogy a szomszéd kandúr elkergeti a mi teraszunkról. Csak kb 15 perccel később került elő. A kérdésem, hogy mennyire kell féltenem más macskáktól? Ha jól tudom az ivartalanított nőstény eléggé a hierarchia alján van, nem fogja a többi macska bántani? Mint a gazdája, beleavatkozzak az ilyen csatározásokba, vagy hagyjam, hogy ők maguk boxolják le? Később meg fogja tudni védeni a saját területét? Előre is köszönöm a választ.

2017.10.27

Állatorvos

Segíthet a cicájának, elkergetheti azt a macskát, aki bántja őt. Furcsán hangzik, de most beköltöztek egy másik macska területére. Sajnos, ha egyedül találkozik más macskákkal, azok kergethetik. Verekedni nem valószínű, hogy fognak vele, de valóban a rangsor alján van egy ivartalanított nőstény, de szerencsére nem is igazán vetélytárs. Egyelőre ne hagyja őt egyedül a kertben. Megoldás lehet, ha megcsinálják úgy a kerítést, hogy más macska nem tud bejönni és a saját cica se tud kimenni. Ez biztonsági szempontból is egy nagyon jó dolog.

Vissza a kérdésekhez