Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem,hogy enyhén diszpláziás kutyának (most lesz két éves) segíthet e a puha fekhely és az etetőtál megemelése illetve zöldkagyló kapszula szedése.Jelenleg Bosh márkájú kutyatápot kap nyastesű kutyáknak valót, a súlyával nincs baj talán kicsit vékony is. Illetve ezeken kívül tudna e még valamit ajánlani diszpláziás kutyusnak? Előre is köszönöm szépen!

2017.11.04

Állatorvos

Ami igazán számít: ne legyen túlsúlyos, minőségi ételt egyen, rendszeresen kapjon zöldkagyló kivonatot tartalmazó terméket (évente 2 kúra). Kaphat az állat még omega 3-omega 6 zsírsavakat tartalmazó készítményeket, mert természetes gyulladáscsökkentő hatásuk van.A kutya mozogjon sokat, hogy megfelelő izomzata legyen, de ne csináljon semmi olyasmit, ami megterheli az ízületeket (agility, ugrások stb.). Legjobb, ha egyszerűen csak sokat sétál és ha van rá lehetőség és az időjárás is engedi, akkor úszik. A tányér megemelése nem számít. A puha fekhely amíg az állatnak nincsenek fájdalmai, jó, mert kényelmes. Ha egy kutyának ízületi eredetű fájdalmai vannak, és esetleg nehézséget okoz hosszabb fekvés után a felállás, akkor nem jó a túl puha fekhely.

Vissza a kérdésekhez