Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktornő!

Van egy 10 éves kutyusom. Áprilisban fogadtam örökbe, ott a menhelyen élt, nőtt fel. 28kg-os volt amikor hozzám került. Valószínűleg belgajuhász keverék. Legalábbis sokan azt látnak benne. Happy Dog Supreme Neuseeland Lamb kutyatápot kap. 1x kap egy nap. Minden nap viszem sétálni legalább 3x. Adagolási útmutató szerint, de még is sikerült felhizlalnom szegényt 32kg-osra. Nem tudom, hogy a menhelyen is voltak-e ilyen problémái, de néha fájlalja a lábát. Voltam vele állatorvosnal, azóta szed porcerősítőt. Mondták, hogy ez korral is jár és a plusz 4kg is szerepet játszhat benne. Javasolták, hogy fogjam diétára. Tudna esetleg valamilyen tápot ajánlani? Ha igen, azt is legyen szíves megírni, hogy meddig kell azon a tápon élnie. Az legyen az állandó, vagy csak amíg nem megy le róla a fölösleg? Előre is köszönöm a válaszát.

2017.11.20

Állatorvos

Szerintem nem azért kellene tápot váltani, mert meghízott a kutya, hanem azért, mert idős kutyáknak való Senior tápot kellene választani, akár a Happy Dog idős kutyáknak készült termékeit, vagy más prémium tápot (pl.: Royal Canin, Hill’s, Eukanuba, Select Gold, Purina ProPlan, Brit Premium, Premiere…). Az idős kutyáknak való tápot is kezdje az adagolási útmutató szerint etetni, majd, ha nem fogy, akkor vegye vissza az adagot a korábbi 3/4 részére. Mérje a kutyát 2 hetente. Ha hízik, akkor érdemes kivizsgálni az okát. A testmozgás mennyiségét is növelheti kicsit, ami ilyen idős kutyánál csak a könnyű sétát jelenti, lehetőleg természetes talajon. A porcvédő készítmények nagyon hasznosak, ha nem elegendőek, akkor kúraszerűen kaphat fájdalomcsillapítót is (kizárólag kutyák számára gyártott készítményt). Jót tesznek az ízületeknek a halolajat tartalmazó készítmények is, mivel azoknak van természetes gyulladáscsökkentő hatásuk.

Vissza a kérdésekhez