Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy van egy Cavalier King Charles spánielem,aki öt éves. Fedeztetni szeretnénk, és az lenne a kérdésem,hogy nem-e túl késői. Továbbá Július végén ál emhes volt,és arra lennék kíváncsi,hogy hogy tudom ebből kiszámítani azt,hogy mikor fog legközelebb tüzelni. Köszönöm, Petra.

2014.09.22

Állatorvos

Öt évesen még nem túl idős a kutya egy vemhességhez. Az álvemhesség időszaka a tüzelést követő 2 hónap, függetlenül attól, hogy milyen gyakran tüzel a kutya. Ebből nem lehet arra következtetni, hogy mikor tüzel legközelebb. Egy öt éves kutyának normális esetben már beállt ciklusa van (általában évente 2 tüzelés), nagyjából szabályos időközönként tüzel. A korábbi években bizonyára már megfigyelte, hogy hány havonta jelentkeznek a tüzelés jelei. Érdemes kiválasztani a kant, aki a kölykök apja lesz és ha mutatkoznak a tüzelés jelei, akkor megtörténhet a fedeztetés. Nem kell aggódni, mert a termékeny periódus nem a tüzelés első napjaiban van, ezért van idő a fedeztetés megszervezésére. Ha biztosra akarnak menni a termékenységet illetően, akkor érdemes progeszteron vizsgálattal meghatározni a termékeny napokat. Lehetőség van arra, hogy különböző vizsgálatok segítségével meghatározzák a kutya ovulációjának idejét (ovuláció diagnosztika, a fedeztetés optimális időpontjának meghatározása).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem