Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Ön szerint szükséges+ izületvédő adása 3 éves kutyának ?Cibau halas kutyatápot eszik.Sántított a jobb hátsó lábára az állatorvos combizom húzódást állapított meg.Adott gyulladáscsökkentő,fájdalomcsillapító tablettát.És pihentetést javasolt.3 hét múlva a sántikálás megszűnt.Welsh terrier fajta, eléggé mozgékony magas energiájú kutya.Mivel nincs veszélyérzete magasról leugrál és utána újra sántikál.Mindég korának megfelelő minőségi kaját kapott.Ön milyen izületvédőt javasolna? Ivartalanított,de nem túlsúlyos kutya 9kg.Elnézést kérek a hosszú leírásért! Válaszát előre is köszönöm!

2017.12.16

Állatorvos

Rendszeresen szerintem még nem feltétlenül szükséges porcvédőket adni, de kúraszerűen, sérülések után hasznos lehet. Ha a kutyának van valami olyan problémája, ami miatt az ízületei sérülékenyebbek, kopásra hajlamosabbak (pl.: patellaficam, diszplázia stb.), akkor már fiatal korban érdemes rendszeres kúrákat csinálni. Ha egy adott végtagtagon visszatérő sántaságot tapasztalunk, akkor azt érdemes alaposabban kivizsgálni (röntgen felvételek segítségével). A porcvédők közül nekem a Synoquin, Glycoflex és a Caniviton forte készítményekkel vannak jó tapasztalataim.

Vissza a kérdésekhez