Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktornő ! van 2 yorkshire terrier kutyusom, kan és szuka! A szuka kutyus nem igazán akar szoba tiszta lenni pedig 11 hónapos , már néha kikéri magát de inkább bent végzi el dolgát, a lépcsőn , a szőnyegen…ahol ép kedve tartja, a kan kutyus szoba tiszta. …. a szuka kutyusomnak 2 napja nyálkás , hig széklete van. Legtöbbször csirke húst esznek és természetesen yorkshire terrier száraz tápot! mi tévő legyek?

2014.10.01

Állatorvos

A kutyák között nagy különbségek lehetnek a szobatisztaság elérésének időpontjában. Legyenek vele türelmesek, figyeljék,  vigyék ki gyakran és dicsérjék nagyon, amikor jó helyre végzi a dolgát. Soha ne büntessék a kutyát akkor, ha csak a pisit kakit látják, de nem kapják rajta, amikor csinálja. Ha látják, hogy a kutya rossz helyre akarja végezni a dolgát, akkor tapsoljanak, kiabáljanak, hogy “Nem!”, majd vigyék gyorsan olyan helyre, ahol elvégezheti a dolgát. ha ez megtörténik, akkor nagy dicséret jár. Ha a kutya többször pisil mint korábban, akkor az is lehet, hogy felfázott és azért nem tudja tartani. Ha erről van szó, akkor orvosi segítség szükséges. Több dolog is okozhat nyálkás hasmenést pl.: tápváltás, táplálékérzékenység, paraziták, baktériumok stb. Nagyon fontos, hogy a csirkehúst soha ne adja nyersen, mert annak felületén megtapadhatnak különböző baktériumok (pl.: Salmonella), amelyek hasmenést okozhatnak. Ha a kutya jól van (nem hány, jókedvű, jó étvágyú), akkor várhat 1-2 napot mielőtt orvoshoz vinné. Diétáztassa a kutyát: főtt rizs+sovány csirkehús+főtt répa. Kapjon a kutya élőflórás joghurtot vagy kefírt, vagy probiotikumot és Bolus adstringens tablettát (2×1/4). Ha nem múlik a hasmenés, esetleg hányni is kezd az állat, akkor mindenképpen vigye orvoshoz.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem