Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő !

Van egy 3 hónapos tacskó keverék szuka kutyusom. Nagyon falánk, állandóan enne. Mivel 5 hetesen kaptuk, még annyira kicsinek tartottuk, hogy naponta 3 alkalommal kapott junior konzervtápot. Később már csak napi 2 alkalommal kapott enni és szigorúan csak kevesebb mennyiségűt, mint amennyit ő szeretett volna. Még nem tudom a napi 1 étkezésre rászoktatni, mert nyüszög az ételért.
Így a szobatisztaságra sem tudom rászoktatni, hisz nem kiszámítható az anyagcseréje. Várom mielőbbi hasznos tanácsát a táplálását és a szobatisztaságra szoktatásával, melyet előre is köszönök! “Kaktuszvirág”

2017.12.18

Állatorvos

Természetes, hogy egy 3 hónapos kölyök nyüszög az ételért. Neki még legalább 3x-4x kell ennie naponta. Fél éves kortól lehet átállni a napi 2 étkezésre, majd egy éves kor után lehet naponta egyszer etetni. Egy 3 hónapos kistestű kutya esetében ÉHEZTETÉSNEK számít, ha csak egyszer kap enni. A kutyák 3 hónapos korukban általában még nem szobatiszták. Ezzel jó még azelőtt tisztában lenni, mielőtt hazavinne egy kölyköt, mert akkor nem érik meglepetések és nem támaszt irreális elvárásokat. A szobatisztasága szoktatáshoz idő, türelem és következetesség kell. Minél intenzívebben foglalkozik a kölyökkel annál hamarabb megy. Figyelni kell a kiskutyát, hogy mikor ürít általában (ébredés után, evés után, játék után stb.), ilyenkor mindig vigye ki. Ha kint ürít, akkor nagy dicséret. Ha bent végzi el a dolgát, akkor utólag soha ne büntesse. Ha éppen rajtakapja a kölyköt, hogy ürít, akkor azonnal határozottan szóljon rá (soha  ne bántsa), szakítsa félbe, és vigye a kívánt helyre, ott bíztatgassa. Ha sikerül nagy dicséret!

Vissza a kérdésekhez