Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Van egy 8 hetes francia bulldogom. Mikor 6 hetesen hozzám került 742 g volt. Tegnap már 1245 g-ot mértünk. Nagyon apró a korához és más ennyi idős társához képest… Az anyukája nem volt egy törődős típus, és valószínű nem is szopott sokat. Napi 4x kap enni és az adagokat apránként növeljük. Rendszeresen csonterősítőt is kap. Aggódnom kellene, hogy ennyire el van maradva súlyra az átlagnál? Később behozza a “lemaradását”?
Valamint még arról kérnék tanácsot, hogy észrevettem nagyon száraz a bőre. Olyan mintha korpás lenne, de csak a fején és ott nem sűrű a szőre sem, viszont nem viszket neki. Ételallergiára nem gyanakszom, mert az ilyen korán még nem alakulhatna ki.
Az állatorvos nem adott konkrét választ, csak hogy később valami nyakra való cseppentőt használjunk. Ez sajnos nem nyugtatott meg, ezért is fordultam Önhöz.
Mit tanácsol?
Várom válaszát!
Fanni

2017.12.30

Állatorvos

Szerintem azt kell most nézni, hogy szépen gyarapszik a kutya, ha nincsen semmi betegségre utaló jel, akkor nem kell aggódni, főleg akkor nem, ha a vizsgáló állatorvos mindent rendben talált. Ha a kölyök nem gyarapszik rendesen, vagy bármi más tünetet észlel, akkor természetesen ki kell vizsgálni az állatot. Ha méretének megfelelő prémium tápot kap (ez lenne az optimális), akkor nem kell mellé csonterősítő, mert a táp tartalmaz mindent, amire egy kölyöknek szüksége van. A plusz kiegészítő inkább ártalmas. A féreghajtás viszont nagyon fontos. Beszéljen állatorvosával, hogy felmerül-e esetleg a szőrtüsző atka fertőzés (enyhe esetben: olyan nem viszkető területek  a szőrben, mintha molyrágta lenne). Ha felmerül a gyanú, akkor például Advocate cseppet kellene tenni a kölyökre. A száraz bőr kezelésére valóban nagyon jók a bőrtápláló cseppek, estleg a hidratáló samponos fürdetés is felmerül mint lehetőség (pl.: Dermilen, Leniderm).

Vissza a kérdésekhez