Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Két napja érkezett családunkba egy kis tündéri dzsungáriai hörcsög. 3 szintes ketrecben lakik, van minden benne ami egy hörinek a szakirodalom szerint is kell. Tegnap kezdte el, hogy fel-alá mászkál a ketrecen. Belekapaszkodik a rácsokba pici mancsocskáival és mint egy pókember – csak gyorsabb változatban- ide-oda cikázik. A ketrec “plafonján” is mászkál fejjel lefelé. Néha lepottyan, de újból neki veselkedik a ketrecmászásnak. Ez normális jelenség a hörcsögöknél? Vagy valamit rosszul csinálunk? Még nem mertük kivenni, mert szeretnénk finoman közeledni felé, nehogy megijedjen. Egyébként 8 hetes őkelme és kislány 🙂

2018.01.05

Állatorvos

Ha alaposan utánanéztek annak, hogy milyen alom, berendezés, búvóhely kell a hörinek, akkor szerintem nem valószínű, hogy a hellyel van baj. Ez még a stressz jele lehet. Új hely, új szagok, új hangok. Legyenek türelmesek, tartsák őt csendes nyugodt helyen. Ha az állatka továbbra is nyugtalan marad, akkor végig kell gondolni, hogy valóban minden igényét kielégíti -e a lakóhelye.

Vissza a kérdésekhez