Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Puli kutyánk 14 éves és 2016-ban nyáron egyik napról a másikra köhögni kezdett.Ez olyan mértékűvé vált, hogy a legkisebb mozgásra is jelentkezett nála. Az állatorvos miután meghallgatta fonendoszkóppal azt állapította meg, hogy a szívbillentyű nem zár rendesen. Azóta Vetmedin tbl-t szed ,de az utóbbi időben ( a 2.5 mg helyett jelenleg az 5 mg-ost szedi) a tünetei súlyosbodtak az utóbbi időben, ha nyugalmi állapotból felkel percekig köhög, tüsszög felváltva, próbál öklendezni, valamikor nyál is folyik a szájából, aztán amikor már beindul a mozgás ez megszűnik, illetve (ez számunkra érdekes ), ha el kezd ugatni minden tünet megszűnik. Természetesen , ha fut akkor megint elkezd fuldokolni, ha nincs gyors mozgás , nyugodtan megy, sétál akkor nincs tünete. Itt a szívbetegség mellet esetleg valamilyen más betegség is jelentkezett nála? Mit tudnánk még érte tenni, hiszen nagyon a szívünkhöz nőtt. Köszönöm szépen a választ!

2018.01.13

Állatorvos

Én azt javaslom, hogy a kutyát el kellene vinni egy komolyabb kardiológiai vizsgálatra, ott kiderülne, hogy szükség van-e esetleg más gyógyszerre, illetve arra is fény derülne, hogy önmagában a szívbetegség magyarázza-e az összes tünetet, vagy más irányba is el kellene indulni. Nagyon jó kardiológusok például: Dr. Péterfia Dalma, Dr. Hetyei Csaba, Dr. Manczur Ferenc.

Vissza a kérdésekhez