Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Örököltünk egy kb. térdig érő keverék kutyust, aminek nagyon csomós, elhanyagolt volt szőre, koszos a füle. Ezért elvittük kozmetikushoz, aki lenyírta szegényke szőrét, mivel kimosni már nem lehetett. Sajnos azóta a kutyus fázik kint, eddig mindig kint lakott. Nagyon bánt a dolog, az életem első kutyusa. Mi ilyenkor a teendő? Legyen kint egész nap és adjak rá kabátkát? Vagy legyen bent a házban?
Nagyon köszönöm előre is válaszát!
Üdvözlettel:
Varga Eszter

2018.01.15

Állatorvos

Ha megteheti, hogy beengedi a kutyát, akkor tegye azt. Sokkal közelebb kerülnek majd egymáshoz, ha sokat vannak együtt. Persze, amíg nem ismeri a szabályokat a lakásban a kutya, addig ne hagyja őt egyedül. Meg kell tanulnia, hogy mit szabad és mit nem. Ha mindig kinti kutya volt, akkor a szobatisztaság sem biztos, hogy teljesen stabil. Ha otthon van, akkor engedje be, ha nincs otthon, akkor zárja egy olyan helyiségbe ami temperált és ahol nem tud kárt tenni. Ha nincs ilyen hely, akkor az is megoldás lehet, hogy egy nagyméretű boxba zárja amíg nincsen otthon. Egy boksz akkor is hasznos lehet, ha már nyugodtan lehet szabadon is a kutya. A boksz lehet akár a helye is egy kényelmes puha pokróccal, ahová ha kell alkalmilag be is zárhatják (pl.: utazás, olyan vendég érkezése, aki fél a kutyáktól).

Vissza a kérdésekhez