Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Érdeklődni szeretnék, hogy az eukaliptusz árt-e a macskáknak?

Valahol azt olvasom, hogy enyhén mérgező hatású a macskákra nézve (hányást, hasmenést okozhat), máshol azt, hogy fel lehet használni az eukaliptusz olajat a bolhák ellen az állat nyakának és hajlatainak bedőrzsölésével, ugyanakkor macskariasztó “szerként” is használják, mert a cicák – állítólag – nem szeretik az illatát.

Akkor most mi az igaz? (Ha mérgező az állatra nézve, akkor miért van bizonyos termékekben, pl. a Panzi Fit Active comfort macskasamponban eukaliptusz illatanyag és miért árulja a Fressnapf? Nem lenne éppen a legjobb reklám.)

Üdvözlettel:

N.SZ.

2018.01.22

Állatorvos

Mindig más elbírálás alá esik, ha valami a testfelületre kerül, vagy ha szájon át kerül a szervezetbe. Igaz ez az egyéb parazitaellenes szerekre is. Nem véletlen, hogy olyan helyre kell csöpögtetni őket, ahonnan nem tudják lenyalni. A koncentráció is számít ebben is, mint mindenben.

Vissza a kérdésekhez