Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Az eukaliptusszal kapcsolatos kérdésemre adott válaszához szeretnék pár gondolatot hozzáfűzni.
Bár más elbírálás alá kerül, ha szájon át kerül be a szervezetbe, vagy a testfelületen használjuk az eukaliptuszt, vagy eukaliptuszt tartalmazó készítményeket, ugyanakkor a fürdetés során a szőrzet felvesz a samponból bizonyos anyagokat, hiszen így lehet hatással pl. puhaságára, fényességére, erősségére, ergo teljes mértékben nem mosható ki az a bundából. Viszont a macska öntisztítása során ezt a bundát bizony nyalogatja, netovább szőrt nyel le és kerül a szervezetébe. Főként emiatt tartom aggályosnak azt, hogy amennyiben az eukaliptusz – még ha “csak” enyhén is, de – mérgező hatással van a cicákra, mégis azt tartalmazó készítményt – így akár sampont – készítenek, és sajnos forgalmaznak is a boltok (nem csak a Fressnapf).
Mindezeken túl tisztelettel kérdezem a Doktornőt, Ön használná macskákon a Panzi Fit Active comfort macskasampont? Vagy nem ajánlja?
Köszönettel és üdvözlettel:
N.SZ.

2018.01.25

Állatorvos

Annyi eukaliptusz, amennyi a samponban van, fürdetés és alapos öblítés után biztosan nem egészségkárosító. A felvett mennyiség is számít. Más, ha egy macska megrágcsál egy eukaliptusz levelet és lenyeli és más, ha egy samponban minimális mennyiségben van jelen az illóolaj (és nem a növényi rész) és öblítés után nyalogatja magát. Úgy szinte semmi nem kerül a cica szervezetébe. Más kérdés, hogy a macska szereti-e az eukaliptusz illatot…Ha azt kérdezi, hogy melyik sampont ajánlom, akkor nem a Panzi az elsődleges választásom, de nem azért, mert az a termék megmérgezi a cicát. Én a minőségi hidratáló samponokat kedvelem pl: Dermilen, Dermoscent, Leniderm.

Vissza a kérdésekhez