Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Egy 2 éves és egy 14 éves cicám van. A 14 éves cicámnak senior száraztápokat szoktam adni a 2 évesnek adultot. A 2 éves cica viszont mindig megeszi a senior tápot. Az lenne a kérdésem , hogy ez kárt tehet e benne, illetve milyen hatással lenne rá hosszútávon?

2018.01.26

Állatorvos

Súlyos problémát nem okoz (fordítva rosszabb lenne), de ha lehet mindenki egye azt a tápot, ami neki való. Egy 14 éves cicának olyan tápot javasolnék, ami 12 év feletti macskáknak való (pl.: Select Gold Senior 12+). Ezeknek a speciális eledelnek összetevőit úgy válogatták, hogy  még inkább figyelembe veszik a nagyon idős cicák élettani sajátosságait. Szerintem valahogy oldja meg, és ne etesse együtt az állatokat. Inkább kínálja őket többször, de ne hagyja ott a maradékokat. Ha már van az a lehetőség, hogy korosztálynak megfelelő eledelek vannak, akkor érdemes élni ezzel a lehetőséggel.

 

Vissza a kérdésekhez