Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Korábban írtam már egy keverék kutyusról, aki 13 éves és 2 hónapja fogadtuk örökbe. Lábközépig érő foxi-tacsi keverék, kan kutya.

Hullott egy foltban a bundája, és gyulladt, ekcémás volt a füle.
Az állatorvos, egyszeri atka elleni szert (Simparica), 10 napon keresztül adandó Cifloxin antibiotikumot, 16 napon keresztük adandó gomba ellenes tablettát írt fel neki. Emellett Otimax-al kell mosni a fülét és Orilan-nal kezelni.
Ma, a 14. napon vettem észre, hogy a kutya vizelete véres.
Nagyon megijedtem most.

Ön mit javasol, mit tegyek? Lehet ez a gyógyszerek mellékhatása? Amúgy jókedvű és mozgékony az állatka. Az étvágyán sem vettem észre jelentős változást. Éjjelre mindig egy 12 fokos fűtött szobában tartottuk és most, hogy nappal is nagyon hideg van, naponta csak 2*20 percre endegtük ki a szabadba.

Köszönöm előre is válaszát!
Üdvözlettel:
Eszter

2018.02.28

Állatorvos

Mindenképpen vigyék orvoshoz a kutyát. Meg kell vizsgálni a prosztatáját, hasznos lenne egy belgyógyászati labor is, hiszen valóban sok gyógyszert kap. A babesiosis is felmerülhetne, de akkor lázas és bágyadt lenne.

Vissza a kérdésekhez