Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

2 napja jártam állatorvosnál a 9 éves Amerikai Staffordshire Terrier kutyusommal, mert több napja nem tudott már székelni, súlyosan le is fogyott, noha étvágya volt/van. Az állatorvosnál kiderült, hogy időskori prosztatamegnagyobbodása van, ráadásul pont a prosztatájával “szemben” a gerinc vonal alján egy csúnya csontkinövés is van. A röntgen felvételen rögtön látszott, hogy a bélsár megkeményedett és elakadt. Kapott beöntést és gyógyszert, amelyet 7 napig kell szednie, ez 5-6 hónapig enyhíti a prosztatamegnyagyobbodást. A kutyám étvágya továbbra is megvan, sőt! Falna, ha engedném neki, viszont a székelés még mindig nem megy neki, csak barna széklet cseppek jönnek belőle (Mielőtt orvoshoz vittem tiszta vízcseppek voltak). Diétás étrenden van és kapott 1 kanál Laevolac olajat is. A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben mennyi az “elvárt” idő, mire a kutya ismét tud székelni? Várhatok még 1-2 napot, vagy esetleg azonnal vigyem vissza orvoshoz? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Zita

2018.03.24

Állatorvos

Ha a kutya 1 napig nem ürít bélsarat, az még nem baj, de ha másnap sem, akkor vissza kell vinni az orvoshoz. Vizeletet rendesen tud üríteni? A prosztatamegnagyobbodás nem rendeződik egyik napról a másikra, egyedi különbségek is lehetnek ebben. Szerintem a kezelő állatorvossal beszélje ezt meg, mert ő ismeri pontosan a kutya állapotát. Orvosa biztosan telefonon is elérhető.

Vissza a kérdésekhez