Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/ Úr!
Van egy 3 éves ivartalanított szuka Jack Russel Terrier kutyusom. Az utóbbi időben nagyon elhízott. 8-9 kg körül mozgott a súlya, most majd 12 kg. Nem gondolnám , hogy túl van etetve. Nagyon válogatós is lett, van olyan hogy akár napokig otthagyja az ételt. Minden nap sétálunk min. egy órát, de többnyire egész nap mozgásban van. Az ételre nagyon agresszívan reagál, mármint ha valamit oda adtunk neki azt elvenni már nem lehet. Nagyon morog, kapkod , egyre jobban. Sajnos erről nem tudjuk leszoktatni. Valamint a szőre nagyon hullik. (Esetleg nyáron meg lehet e nyíratni?)
Át szeretném szoktatni száraz tápra, hátha annyira nem lenne válogatós és a vitaminok által megállna a szőr hullása. Érdeklődnék hogy milyen jó minőségű tápot ajánlana amiben minden szükséges összetevő megtalálható (elfogadható áron)? Vagy esetleg itthon főzzünk neki?
Előre köszönöm válaszát.

2018.04.08

Állatorvos

Mindenképpen valamilyen light tápot ajánlanék (pl.: Premiere light, Real Nature light, Select gold mini light). Tartsa be az etetési útmutatót és mérje a kutya testtömegét hetente. Ha nem veszít a testsúlyából, akkor menjenek orvoshoz és beszéljék meg vele a teendőket. Szerintem el kellenme menniük egy kutyaiskolába is, hogy a viselkedési problémát is kezelni tudják. Fontos tudni, hogy ha a viselkedés hirtelen megváltozik, akkor annak betegség is lehet a hátterében. Ha ilyesmiről van szó, akkor érdemes  lenne konzultálni Dr. Sátori Ágnessel. A doktornő szakterülete az állatok viselkedésterápiája.

Vissza a kérdésekhez