Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Van egy 10 éves német juhász lány kutyánk. 6 napja sántít, nem akar ráállni a bal hátsó lábára. Fájdalmat nem jelez ha végignyomkodom a lábacskáját, az Ízületek mozgatását is engedi. Csütörtökön elvittük állatorvoshoz, aki látatlanba bizonygatta, hogy látott már ilyet és biztos diszplázia. Én meg bizonygattam, hogy nem láttam más jelét (nem tartja a hátsó részét úgy mint egy diszpláziás kutya és nem olyan nehézkesen kel fel, kivéve most, hogy az egyiket nem terheli). Ezért csinált, egy röntgent, hanyatt fekve, kifeszített állapotban a kutyáról. Ez engem igazolt, korának megfelelően van egy kis kopás, de ez nem oka a sántításnak. Akkor eszembe jutott, hogy megemlítem kullancs nem csípte meg, szerintem nem az az ok, és hogy pisilés kakilás rendben van, szerintem nem is a gerince. Erre csinált még egy röntgent, hátha a gerince. Nem tudom hogy a gerinc röntgent is pont ugyan olyan pózban kell e végezni, mint a diszplázia szűrést, hanyatt, kifeszítve. Azt elmondta, hogy mivel nem kontraszt anyagos vizsgálat volt, nem 100%, de a kutyámnak nagyon rossz a gerince, mert az egyik csigolya be van szűkülve és szinte eléri a medencecsontot.????????????????? Ilyen van?? Megemlítendő, hogy a kutya ki volt feszítve és nem a természetes anatómiai helyzetében volt röntgenezve. “Én mint laikus.” Lehet, hogy butaság amit most leírtam, de aggodalmam az is tetézi, hogy fizikális vizsgálat egyáltalán nem történt. Tehát, hogy esetleg egy szalagszakadás, vagy rándulás vagy valami. Kapott fájdalomcsillapító tablettát amit 1 hétig kell adni és kedden jön meg egy másik gyógyszer, amiben glükozamin szulfát és egyebek vannak. Az állapota semmit nem változott. Nem áll rá a bal hátsó lábára!! Szaladgál, csóválja a farkát, nem húzza magát, nem is imbolygó a járása, eszik, iszik, nincsenek vegetatív zavarok. Kérem segítsen, merre induljak tovább, vagy várjak még a csodára. Csak attól tartok ha keresztszalag szakadás, tönkre fog menni a térdízülete ha sokáig várok. Köszönettel: S. Babett

2018.04.17

Állatorvos

Szerintem vigye el egy ortopédiai szakrendelésre a kutyát. A www.kisallatortopedia.hu oldalon nagyon jó szakembereket talál.

Vissza a kérdésekhez