Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

A mai napon a lakásban kullancsot találtam, minden bizonnyal a kutyából esett ki, alaposan megszívta magát. Milyen jelekre, és meddig figyeljünk, hogy ne legyen belőle nagy baj? Továbbá milyen élősködők elleni védelmet tudna ajánlani, ha a gerániumos nyakörv a jelek szerint nem vált be? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

2018.04.21

Állatorvos

Ha a kutya hirtelen étvágytalan, bágyadt lesz, akkor azonnal vigyék orvoshoz, mert előfordulhat, hogy a kutya babesiás. Erre az állapotra jellemző a magas láz is. Ezek a babesiosis első tünetei klasszikus esetben. Létezik olyan is, hogy a kutya nem mutatja ilyen markánsan a tüneteket, de az látszik, hogy fáradtabb, esetleg többet iszik, kedvtelenebb. Ha ilyesmit észlel, akkor is forduljon orvoshoz. Előfordulhat olyan is, hogy néhány hét múlva jelentkeznek tünetek, ez a Lyme -betegségre jellemző. Ilyenkor a legjellemzőbb a különböző végtagokon kialakuló sántaság (váltakozó sántaság). A sántaság megjelenik az egyik végtagon, majd egy másikon jelentkezik. Kialakulhatnak Lyme-betegség következtében idegrendszeri tünetek is, de a vese és a szív is érintett lehet.

Vissza a kérdésekhez