Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Elhoztunk egy felnőtt kutyát(3éves) menhelyről. Kapott féreghajtót, és galandféreg ürült belőle. Mennyi ideig ürül, mert kétszer is kakilt egy jó nagy adagot.
A másik kérdés: kapott kombinált védőoltást is. Az mennyi idő múlva kezdi védeni a parvó ellen, azaz mikor lehet olyan helyre vinni, ahol nemrég parvós kutya volt?
Köszönöm előre is a válaszokat.

2018.04.25

Állatorvos

Nagyon fontos lenne tudni, hogy milyen féregfajról van szó. Van olyan féreg, ami emberben is súlyos problémákat okozhat (Echinococcus fajok). Ilyen esetben nagyon fontos az állat környezetének megfelelő kezelése és az alapvető szabályok betartása. Milyen típusú féreghajtót használtak? Drontal plus tabletta esetében galandférgesség esetében elég egy kezelés, majd a szokásos 3 havonként történő ismétlés. Nagyon fontos, hogy meg kell akadályozni, hogy az állat a környezetéből vagy saját szőrének nyalogatásával visszafertőződjön. Egyidejű bolhairtás is fontos, mert van olyan galandféregfaj, amelynek köztigazdája a bolha.

A védőoltás után a védettség kb.2 hét alatt alakul ki. Ha csak egy oltása van, akkor ne vigye olyan helyre, ahol volt parvos kutya. Legalább 2 oltás szükséges.

Vissza a kérdésekhez