Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Vettünk egy 8 hetes spánielt.Hogyan védekezhetünk bolha és egyéb élősködő ellen? Illetve a füle igényel-e külön ápolást? Válaszát előre is köszönöm!

2018.04.28

Állatorvos

Sok készítmény használható már 8 hetes korban például: Advantix spot on, Foresto nyakörv, Nexgard és Bravecto tabletta (ha több, mint 8 hetes és 2 kg felett van). A spánielek füle kényes. Mindig figyelni kell, hogy nem gyűlik-e benne váladék és minden séta után át kell nézni a föleket és a környéküket, hogy nincs-e ott valami növényi rész, ami belekerülhet a hallójáratba. A fülek hosszúak, ezért, mindenbe belelógnak. Érdemes etetéskor megoldani, hogy ne lógjanak az ételbe (főleg akkor, ha nem száraztápot kap). Erre a célra nagyon jó megoldás a ramofix háló. A spánielek fülére is igaz, hogy csak akkor kell tisztítani, ha piszkos és ez igazából állatorvosi feladat.

Vissza a kérdésekhez