Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Kérdésem az lenne, hogy kan, nem ivartalanított palotapincsim (23 hónapos) április 18-án kapott veszettség+kombinált oltást (Biocan) . Május 5-én vettem észre egy csomót a gerincoszlopa mellett a csípőcsontnál a farka közelében. Mi lehet ez? Eddig nem volt ott neki, aznap vettem észre. Bolha, kullancs nem volt/nincs benne, darázs szerintem nem csíphette meg, benti kutya nagyrészt bent van, kevesebbet kint. Nincs semmi szokatlan tünet, ugyanolyan mint eddig. Az oltás után 2 héttel is lehet dudor, az nem rögtön alakul ki? Vagy mi lehet? Köszönöm a segítséget.

2018.05.08

Állatorvos

Ha arra a helyre kapta az oltást, akkor nagyon valószínű, hogy amiatt alakult ki azon a területen egy granulóma. Sajnos ilyesmi viszonylag gyakran előfordul, és hetekbe telik amíg elmúlik, olyan módon, hogy egyre keményebb és kisebb lesz. Ha a terület fájdalmassá válik, esetleg növekszik a duzzanat, vagy a zsugorodáson kívül egyéb változás észlel, akkor vigye orvoshoz az állatot.

Vissza a kérdésekhez