Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Van egy másfél éves sziámi cicánk. Sajnos hetente több alkalommal szokott hányni (voltak kisebb időszakok, amikor kéthetente).De semmiféle egyéb tünete nincs. Vizelet,széklet rendesen van, eszik, iszik rendesen, energikus és játékos cica. Kap szőroldó pasztát, de nem attól hány, mert a hányásában van élelem is (és nem az a habos). Korábban royal canin fit 32-őt és whiskast 1+ kapott keverve, de külön-külön is próbáltuk. Alutasakosat is szokott kapni, nem csak szárazat. Orvoshoz természetesen járunk vele. Többféle homeopátiás ill. gyógynövényes cseppet is kipróbáltunk (az egyik valami immunovet energyvet, ha jól emlékszem, ezt kapja most) , kapott parafines vizet is. Most a próbaképpen royal canin gastro intestinal tápot kap egy pár hete. Igaz, hogy kisebb mennyiségeket hány ki belőle, inkább folyadék van benne (talán azért, mert apróbb szemű), sokkal jobban ízlik neki, de sajnos így is előfordul a hányás. Egyszerűen öklendezni kezd és kész. Van amikor kicsit furcsán nyávog előtte, de ez sem mindig van így. Az orvosunk alaposan megvizsgálta, de ő sem látott rajta semmi olyat, ami betegségre utalhatna. Tudom, hogy rengeteg dolog miatt hányhat, de az ilyen tünet mentes hányásnak mi lehetne még az oka (szőr kizárva, gyomor panaszok is elvileg a gyógytáppal)? Esetleg étel intolerancia? Házi kosztot nem kap (nem is eszik meg semmit belőle), csak benti cica. Kombinált oltást kapott (nyáron kell menni ismét), féregtelenítve van. A család kedvence, aggódunk érte, nehogy komolyabb baja legyen.
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
Tisztelettel: Gulyásné K. Henrietta

2018.05.12

Állatorvos

Úgy látom, hogy tényleg mindent megtesznek a cicáért. Én úgy gondolom, hogy hasznos lenne elvinni az állatot egy gasztroenterológiai szakrendelésre. Jó szívvel ajánlanám Dr. Psáder Rolandot.

Vissza a kérdésekhez