Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
14,5 éves kan német juhászkutyám évek óta csípőizületi problémákkal, diszpláziával küzd, bár évekig szinte gond nélkül élt együtt a betegséggel. Az utóbbi pár hónapban észleltem állapotának rohamos romlását, azóta szteroidos gyógyszert kap, tünetei meglehetősen enyhültek. Egy szokása azonban nem múlt el, ezzel kapcsolatban szeretném az Ön véleményét kikérni. Naponta többször oldalra fekszik, és a semmibe elkezd hangosan ugatni hosszú percekig. Ha odamegyek hozzá,néha felkel és abbahagyja, néha azonban csak fekszik tovább és ugat. Nagyon tartok tőle, hogy olyan erős fájdalmak gyötrik, hogy így próbál jelezni. Korábban ezt szűköléssel adta a tudtunkra, de többek között a szűkölés is megszűnt a gyógyszer szedése óta. Ha felkel, mászkál a legtöbb esetben probléma nélkül mozog, a labdája mindig vele van, néha ide is hozza, az volt mindig is a mindene. Az étvágya is változatlan. Emiatt a vegyes viselkedés miatt nem tudom eldönteni, mekkora lehet a baj.
Tanácsát előre is köszönöm!

2018.05.13

Állatorvos

Felmerül bennem, hogy ez a viselkedés akár kognitív diszfunkció tünete is lehet a kutya korát figyelembe véve…Persze vizsgálat nélkül nem mondhatok biztosat.

Vissza a kérdésekhez