Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

11 hetes angol cocker spániel kölyökről lenne szó, aki megevett egy kisebb dióhéjat. Lehet tőle valami baja? Állatorvos ismerősünktől azt a tanácsot kaptuk, hogy etessünk vele olajos halat, így az olaj bevonatot képez a héjon és nem sérti fel a belső szerveit. Az incidens egy napja történt, azóta, ha nem lettünk volna szemtanúi, akkor abszolút nem aggódnánk, mivel ugyanolyan élénk és jókedvű a kutyus. Kedden visszük oltásra, tehát akkor látni fogja állatorvos, sajnos addig még két napot ki kell várnunk a hétvége, illetve Pünkösd-hétfő miatt. A székletét figyeljük, egyelőre még nem jártunk sikerrel. Ön mit tanácsolna? Mekkora probléma ez egy kölyök számára?
Előre is köszönöm válaszát!

2018.05.20

Állatorvos

Amíg nincsenek tünetek, addig reménykedhetünk abban, hogy egyszer csak megjelenik majd a bélsárban a dióhéj. Addig nagyon fontos, hogy terimés, puha étellel etessék és valóban nagyon jó az olajos hal is. ha száraztápot kap, akkor inkább beáztatva kínálják. nagyon jók a párolt zöldségek is ilyenkor. Baj akkor van csak, ha elakad valahol a dióhéj. Ilyenkor tapaszatalhat: hányást, “hasmenést” (csak a folyékony béltartalom megy el az idegentest mellett), bágyadtságot, súlyos hasi fájdalmakat, de az is előfordulhat, hogy a kutya csak hetente 1x-2x hány (ha pl. a gyomorban marad a dióhéj és ott irritálja a nyálkahártyát).

Vissza a kérdésekhez