Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Van egy kb. 7 éves kiscicánk (pontos életkorát nem tudom meghatározni, mivel úgy fogadtuk be). Kb. 4 hete járunk vele orvoshoz, mivel sokat szaladgált az alomra (félpercenként), de pisilni nem tudott. Amikor jött belőle pár csepp az is véres volt. Kapott antibiotikumot először kb. egy hétig, majd utána visszatért a probléma így ezután azóta és jelenleg is még kb. 1 hétig szedi a gyógyszerét (forcidot kapott, illetve egy fehér kör alakú tablettát, a nevét sajnos nem tudom). Jelenleg a gyógyszer szedés alatt nincs probléma vele, nem tudjuk, hogy később lesz-e. Ultrahangon csak annyit láttak, hogy vastag a hólyagfala, de követ, homokot nem láttak, mivel a hólyagjában nem volt semmi és így állítólag nem látható, hogy ilyen jellegű gond van-e. Az orvos javasolta, hogy adjunk neki royal canin urinari s/o száraz eledelt. Ezt először megvettük, ímmel-ámmal eszegeti, az előírt javasolt adagot azonban nem fogyasztja el egy nap. Vettem a fressnapf-ban purina pro plant ivartalanított cicáknak való száraztápot, azt is eszegeti. Az orvos azt mondta, ha ez a betegség sűrűn fent fog állni, akkor nem elég, ha a purina pro plant adom neki, vegyem meg a royal canin-t. A kérdésem az lenne, hogy valóban jobb annyival a royal canin, hogy érdemes azt megvenni? Mennyivel különbözik a két táp egymástól? Azért kérdezem, mert felmerült bennünk, hogy azért “erőlteti” a royal canint, mert ezt a fajtát nagyon nehéz felénk beszerezni, szinte csak az orvosnál van lehetőségem megvenni. Válaszát előre is köszönöm!

2014.10.31

Állatorvos

A leírása alapján az Ön cicájának nincsenek húgykövei, hanem ismeretlen oktanú hólyaggyulladása van (idiopátiás hólyaggyulladás). Ebben az esetben szerintem mindenképpen indokolt gyógytápot venni, mert ez egy állandóan kiújuló, sokszor nehezen karbantartható betegség. Az orvos joggal ajánlja a Royal Canin S/O tápot, én is ezt tenném. Az ilyen tápot azért nehéz beszerezni, mert ez gyógytáp és csak megalapozott állatorvosi diagnózis után lehet ezt etetni, mert egyéb esetben árthat is. Szerencsés lenne kipróbálni a táp nedves változatát is, vagy a szárazat beáztatva adni. Ennél a betegségnél kulcsfontosságú a folyadékbevitel növelése. Ennek a betegségnek a kialakulásában szerepet játszik sok esetben a stressz is. Gondolják végig, hogy megzavarhatta-e bármi a cicát az utóbbi időben (költözés, új állat, kisgyerek, sok vendég, építkezés stb.). Ha van olyan zavaró tényező, amit lehetséges, akkor azt küszöböljék ki. Biztosítsanak a cicának olyan búvóhelyet, ahonnan mindent belát és ahol elrejtőzhet.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem