Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
A következő esettel kapcsolatosan kérném a véleményét:
Van egy 11 éves puli kutyám. Pár éve ivartalanítottuk, melyet követően drasztikusan elhízott (26 kg-ra), a szőre is hullani kezdett két oldalt szimnetrikusan. Januártól Obesity tápot kapott, amitől júniusig 4 kg-ot fogyott és a szőre is szépen visszanőtt. A közérzete is sokat javult, nagyon aktív lett. Június közepétől azonban rángógörcsök alakultak ki nála, a diagnózis időskori epilepszia lett. Az elmúlt két hétben azonban teljesen megváltozott a viselkedése (megrág mindent, mint kiskutya korában, virágokat legel és bújkál előlünk. ) Fekvés közben remeg, a mozgása bizonytalan lett, állandóan elesik. Ma már enni sem akart. Nehezen fogadom el a diagnózist, hogy csak öreg. Nagyon hirtelen jöttek ezek a tünetek, és még csak 11 éves. Lehetséges, hogy mégis gyógyítható betegség okozza ezeket a tüneteket?
Köszönettel:
Szőlősi Angelika

2018.06.28

Állatorvos

Olyan nincsen, hogy csak öreg. Az öregség önmagában nem betegség, csak az idő előrehaladtával egyre több betegség alakul ki sajnos. Ki kellene vizsgálni a kutyát, hogy kiderüljön mi a baja. Nyilván komoly betegségek problémák merülnek fel (sajnos akár agydaganat is…). Én most elsősorban egy neurológiai szakrendelést javasolnék (www.kisallatneurologia.hu). Sajnos lehetséges, hogy olyasmi derül ki, ami nem gyógyítható, de mindez addig csak találgatás, amíg nincs diagnózis…

Vissza a kérdésekhez