Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktornő!
A kutyám egy ideje, nem tudom pontossan megmondani mióta, Nagyon vakarodzik, a hátán és a torkánál sebek és hegek találhatók. A szőre kihullott azokon a helyeken ahol erőssen vakarodzik. Tanácsot szeretnék kérni hogy mi lehet ez és esetleg hogy tudnám kezelni.?
válaszát előre is köszönöm 🙂

2018.07.15

Állatorvos

Ennek a problémának a kezelése állatorvosi feladat. Sok minden felmerülhet, lehet, hogy parazitás fertőzésről van szó, vagy bolhanyál allergiás a kutya, vagy egyéb allergiás megbetegedés áll a háttérben, de más oktanú viszkető bőrgyulladások is léteznek. Ezt a problémát ki kell vizsgálni. Első lépések ilyen esetben, hogy jó minőségű parazitaellenes készítménnyel kezelik az állatot és érzékeny kutyáknak való diétát kezdenek. Az étel nem tartalmazhat semmi olyasmit, amit eddig kapott a kutya. Ha a táplálékra érzékeny, akkor a diéta hatására néhány hét alatt javulás mutatkozhat. Fontos, hogy a diétás táp mellett semmi mást nem kaphat, csak tiszta vizet. Mindenképpen vigyék orvoshoz a kutyát, hiszen a tüneti kezelést is meg kell kezdeni és a sebeket is kezelni kell külsőleg is és ha nagyon nagy kiterjedésűek, akkor antibiotikum is szükséges lehet.

Vissza a kérdésekhez