Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Van egy hím és egy tojó nimfa papagájom. A hím március végén lesz kb. 5 éves. A nőstény pedig júliusban kb. 2 éves. Egy éve együtt vannak. Mind a kettőt ajándékba kaptam, de külön embertől, külön időpontban. Amióta együtt vannak 6 fészekalj tojást raktak le. Alkalmanként 4-6 tojás volt a fészekben. De egyikben sem volt utód. Szorgalmasan kotlanak rajta, nappal a hím éjszaka a nőstény. Kapnak jó minőségű tápot, tojást, salátát és sárgarépa levelét, van előttük mész és csőrkoptató. Többször is láttam már őket párosodni.
Kérdésem az lenne, hogy miért nem termékenyek a nimfa papagáj tojások? Nem érett még a nőstény, arra, hogy termékeny tojásokat tojjon? A hímmel lehet gond? Esetleg táplálkozási gond lehet a háttérben? Valamilyen vitaminhiány? Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Horváth Tímea

2014.04.08

Állatorvos

Az biztos, hogy mindkét állat ivarérett már, tehát ez biztosan nem probléma. Madaraknál is előfordulhatnak különféle termékenységi problémák mindkét ivar esetében. Azt javaslom, hogy keressen fel egy egzotikus állatokkal foglalkozó állatorvost (pl.: Dr. Sátorhelyi Tamás, Dr. Pazár Péter) és részletesen beszélje át vele az esetet.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem