Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Van egy 12 hónapos sziámi cicánk, akinél szalagszakadást állapítottak meg a bal hátsó lábán. A héten fogják műteni, ezzel kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy műtét után mire kell odafigyelni, illetve mennyi ideig kell korlátozni a mozgásban? Pár hétig egyáltalán nem mozoghat? Nagyon játékos, eleven cica, mennyi idő után lehet engedni neki, hogy ugráljon, szaladgáljon? Köszönettel: V. Renáta

2018.07.26

Állatorvos

A műtétet végző állatorvos mindent részletesen elmond majd. Ilyenkor hetekig korlátozni kell a mozgásban, mert könnyen újra sérülhet a műtött láb. A mozgáskorlátozás azt jelenti, hogy viszonylag kis térben kell tartani a cicát, ahol nincs lehetősége magasról leugrani, futkározni. Nagyon fontos ezen kívül a gallér, vagyis a sebvédelem. Komoly szövődményeket és késedelmes sebgyógyulást okozhat ha a cica nyalja a műtött területet, esetleg kirágja a varratokat.

Vissza a kérdésekhez