Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! 3 éves kuvaszunk szőre erőteljesen hullik. Sokat hempereg (mintha viszketne a bőre), főleg evés után és a lehelete is szagos. Allergiára gyanakszunk, egy ismerős hypoallergén tápot javasolt. Elolvastam az ezzel kapcsolatos infókat, találtam néhány ilyen jellegű tápot, de még nem rendeltem. Szeretném megkérdezni, mik azok az összetevők, amit ilyen esetben tanácsos kerülni?

2018.08.06

Állatorvos

Vigye orvoshoz a kutyát és zárják ki az egyéb okokat, amelyek szőrhullást és a bőr viszketését okozzák. Ha valóban allergia áll a háttérben, akkor tényleg az egyik első lépés az érzékeny kutyáknak való táp etetése. Az a lényeg, hogy az új táp semmi olyat ne tartalmazzon, amit a kutya korábban evett, hiszen nem tudjuk, hogy a korábbi táplálékában mire volt érzékeny. Vannak olyan tápok is, ahol az alkotók olyan apró részekre vannak hasítva, hogy úgy már nem okoznak problémát, ezek a hidrolizált fehérjéket tartalmazó tápok. Ha valóban táplálékallergia áll a háttérben, akkor is hetek telnek el mire a javulás jelei mutatkoznak. Sajnos a kutya nem biztos, hogy a táplálékra érzékeny, számos más dolog is okozhat túlérzékenységi reakciót, sőt egy kutya egy időben több tényezőre is allergiás lehet.

Vissza a kérdésekhez