Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor(nő)

Egy kérdéssel fordulok önhöz. Ezelőtt 2 hete vásároltam egy hullámos papagájt kora nagyon fiatal 4-6 hónap között de pontosan nem tudom de a fekete csikok egész még a viaszhártyájától látható (állatkereskedésből vásárolt).Nagyon eleven ,igazi rosszcsont,sokat játszik ,csipog ,nagyon szelid már az első naptól.Karanténba van külön helységbe a másik madaramtól.Amikor megvettem persze tudva azt,hogy új környezet új gazdi,minden új a számára csak annyi ideig ültem nála amig enni ,inni adtam.Másnap észrevettem hogy olyan lenne mintha székrekedése lenne.Orvosi tanácsadásra megtörölgettem langyos vizzel a feneke körül.Eltelt igy egy nap rendeződni látszott a probléma.Jó volt a kedve na meg igazi rosszcsont.Aztán vasárnap délelőtt nagyon eleven volt, össze vissza ugrált csipogott ,talán még túl is pörögte magát.délutánra meg nagyon csendes lett akkor meg észrevettem ,hogy nincs jól,hasmenése volt,még hányt is ilyen emésztetlen magot okádott vissza,egész délután aludt de amikor picit jobban lett már rögtön evett..Hétfőn reggel még látszott hogy nincs teljesen jól de pár óra elteltével mintha semmi se történt volna megint elkezdett enni, inni ,,játszani.Tegnapig megint nem volt semmi gond, amikor megint észrevettem nála hogy ismét van egy ici pici hasmenése,nem vészesen de nem is a normál.Gondoltam kiveszem a magot tőle picit koplaljon de mondanom se kell milyen hisztit levágott de olyan vidám játékos kedvébe volt végig, szóval nem gubbasztott, nem borzolta a tollát,feneke körül tiszta nincs nyoma piszoknak..A kérdésem az lenne, mennyire aggasztó ez az időnkénti hasmenése de a hangulata attól még jó? Egy gyanú felmerült bennem és pedig az ,hogy lehet túlette magát.Előre is köszönöm a válaszát.

Tisztelettel
Cini

2018.09.02

Állatorvos

Szerintem érdemes lenne a papagáj bélsarából parazitológiai vizsgálatot végezni. Azt is meg kellene figyelni, hogy nincsen-e összefüggésben a hasmenés valamilyen típusú táplálék fogyasztásával.

Vissza a kérdésekhez