Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
A 4 hónapos kiskutyámnak bélférge van. Azt szeretném megkérdezni, hogy ebben az esetben elegendő-e féreghajtót adni neki? Továbbá teljes mértékbén tünetmentessé lehet tenni a kezelés után? Az a kiskutya, aki egyszer férges volt folyamatosan kialakul nála élete során? Az emberre is veszélyes, elkaphatja?
Válaszát köszönöm szépen!

2018.09.09

Állatorvos

Jó lenne tudni, hogy milyen típusú féregről van szó. Valószínűleg orsóféreg. Addig kell 2 hetente féreghajtót adni, amíg a féreghajtás után ürül parazita. Hasznos lenne, ha kapna Advocate vagy Stronghold cseppet is, mert ezek a készítmények hatékonyak az orsóférgek lárva alakjai ellen is, míg a tabletta csak a bélcsatornában lévő kifejlett férgeket pusztítja el. Nagyon fontos, hogy az ürített bélsarat naponta távolítsa el a kutya környezetéből, hogy nehogy újra fertőződjön. Az orsóférgek emberben is megtelepednek, de nem alakulnak bennünk kifejlett férgekké, hanem a különböző szerveinkben jelenhetnek meg lárvaalakjaik. A fertőződés nem közvetlenül az állattól történik meg, hanem a környezetből. A friss bélsárban lévő peték nem fertőzőképesek, kell néhány nap-1 hét, amíg kialakulnak a fertőzőképes lárvák a környezetben.

Vissza a kérdésekhez