Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Másfél éves félperzsa, ivartalanított kandúr cicám a kertbe is kijár. A bolha-, kullancs elleni spot-on ellenére majdnem napi szinten vannak benne kullancsok. Van amelyiket a szőrén hoz be és van amelyik bele is van ragadva a bőrébe. Ez utóbbiakat kiszedve a bőrén piros, sebes dudor marad. Mivel lehetne ezeket lekezelni, hogy elmúljanak? Macskáknál nem okozhat komolyabb betegséget a kullancs? Köszönöm előre is a válaszát!

2014.04.09

Állatorvos

Sajnos azt nem írja, hogy milyen készítményt használ. Hatékony szerek macskák számára: Frontline combo, Frontline spray, Foresto nyakörv. Nem minden készítmény válik be minden állatnál, érdemes többet kipróbálni. A piros dudorok helyi gyulladás jelei, ezeket  Betadine oldattal lehet fertőtleníteni. Ha a kullancs minden részét sikerült eltávolítani, akkor ezek a dudorok pár nap alatt az esetek többségében elmúlnak. Ha beszakadt a kullancs szájszervének egy része, akkor azt tűvel lehet kipiszkálni, akár egy szálkát (szerencsés, ha ezt állatorvos végzi). Macskáknál is van olyan kórokozó, amit kullancsok is terjeszthetnek. A betegség a haemobartonellosis, ami  heveny esetben lázzal, levertséggel és sárgasággal jár.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem