EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Cicám 19 éves. Pajzsmirigybeteg (erre Felimazolt kap), májműködési problémája is van. Egy hónapja nagyon beteg lett, orvoshoz vettem, túlgyógyszerezték. Napokig csak a fecskendős, erőszakos etetés és itatás tartotta életben. Elkezdtem neki főzni, és máriatövis teát kap. A cicám egy hónap alatt hízott 2,5 kg-ot (most 4, 7 kg), de ő mindig hat kiló volt, egészségesen, nagy cica. A kérdésem az lenne, hogy milyen vitaminkészítményt ajánlana neki, mert a főtt hús és máj nem igazán vitamin- és ásványi anyag dús.

Válaszát előre is megköszönöm,

üdvözlettel: F. Annamária

2014.12.08

Állatorvos

A hízásban egészen biztosan szerepe van a jól beállított gyógyszerezésnek, egyébként ez egy pajzsmirigy túlműködéses macskánál nem lenne lehetséges. Szerintem azzal tenne a legjobbat a cicájának, ha jó minőségű prémium májdiétás tápot kapna vagy valamilyen idős macskáknak készült eledelt. Ezek minden ásványi anyagot és vitamint tartalmaznak, amire a cicának szüksége van. Beszélje meg állatorvosával, hogy melyik tápot javasolja. Természetesen, ha a macska ezeket elutasítja, akkor adjon házi ételt, mert az ő állapotában nagyon káros, ha koplal. Ha ez a helyzet, akkor a házi koszt mellé adhat például macskáknak gyártott Béres cseppeket és léteznek nagyon jó, májbeteg állatoknak gyártott táplálékkiegészítők is (pl.: Glutamax, Epato paszta stb.) Mindenképpen beszélje meg állatorvosával, hogy melyiket javasolja, hiszen ő van tisztában leginkább a cica állapotával.

 

 

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem