Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/ Doktorúr!

Van két cicám Szibériai fajtiszták. Az egyik 10 éves múlt, kb 2 éve komoly problémát jelent, hogy hol az alomtálca mellé pisil vagy a férjem papucsára, cipőjére, vagy az enyémekre, ha elpakoljuk a papucsokat, cipőket akkor a fürdőszobába a szőnyegre pisil. Kétszer kaptuk rajta mindig akkor csinálja ha nem vagyunk itthon, vagy még néha éjszaka mikor alszunk. A másik macsekot soha nem kaptuk rajta és nem is hiszem, hogy ő is benne lenne 🙂 ő 6 éves. Egy nagy alom tálcánk van fedett. Igyekszem naponta takarítani. Válaszát előre is köszönöm.

2014.12.08

Állatorvos

Mindenképpen vigyék orvoshoz a cicát. A szobatisztaság elvesztésének hátterében betegség is állhat. Szükség lenne egy vizeletvizsgálatra és egy vérvételre. Ha nem derül ki betegség, akkor viselkedési eredetű a probléma. Szükség lenne több alomtálcára, amelyekben különböző alomanyagok vannak  (pl.: akár rongy is). Szerezzenek be az idős cicának egy alacsonyabb peremű alomtálcát, mert idősebb állatoknál előfordul, hogy izületi fájdalmak miatt nem szívesen ugrálnak ki-be az alomtálba. Ügyeljenek arra, hogy a ha a cica egy helyre odapisilt, akkor a szagnyomokat is távolítsák el, mert azok újabb vizeletürítésre ingerlik. Ha felmerül a lehetőség, hogy a macska valami miatt stresszel, akkor kipróbálhatják a Feliway sprayt és párologtatót is (ezekről a termékekről részletesen olvashat az interneten).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem