Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Van egy 3 honapos tacsko keverek kiskutyam es kb 1 honapja harap minket, kezunket, labunkat szerintem csak jatszani akar de nagyon aggodom hogy ilyen marad. Mitol lehet ez? Hogyan tudom leszoktatni errol?

2014.12.08

Állatorvos

A kiskutya valóban csak játszik. Meg kell tanulnia, hogy hogyan kell úgy játszani, hogy az mindenkinek jó legyen. Ha a kölyök erősen harap, akkor határozottan rá kell szólni és abba kell hagyni a játékot. Ha ez nem elég, akkor határozott tiltás és arrébb is kell tenni a kölyköt. Ha ez sem elég, akkor néhány percre át kell tenni egy másik helyiségbe, amíg lehiggad. A lényeg, hogy a kölyök felé következetesen jelezni kell, hogy csak akkor van játék, ha bizonyos szabályokat betart. Mivel a kiskutya nagyon szereti, ha foglalkozna Vele, hamar megtanulja, hogy bizonyos viselkedések esetében vége a játéknak, és ha nem vigyáz, akkor bizony egyedül is marad. Az alomtársak között is ez történik, ha a kölyök durva, akkor faképnél hagyják. Így tanulja meg a gátolt harapást és a kultúrált játékot, amiben mindenki örömét leli. Fontos ez abból a szempontból is, hogy erősítse a gazda a falkavezéri pozícióját, vagyis játék akkor és olyan formában van, ahogy azt a gazda akarja.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem