Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
7 éves ivartalanított (másfél éve örökbefogadott) kandúr macskámnak rendszeresen véres a széklete. Amikor először tapasztaltam, elvittem orvoshoz, volt székletvizsgálata de nem találtak semmit. Viszont ez a probléma azóta is rendszeresen bár nem állandóan előfordul. Lehet valami egyszerű fizikai oka, például aranyér, stb. esetleg az elfogyasztott étel okozhatja-e? Szokott kapni házikosztot olykor mert kunyerál (akár főtt/sült csirkecsontot is, és nyers csirkehúst de semmiből sem sokat) de alapvetően Friskies tápot kap és Rossmann saját márkás alutálcás aszpikos eledelt. Az elején nagyon sokat válogatott, semmit nem evett meg, ez a kettő maradt mint szívesen fogyasztott kedvenc. Még nem találtam komolyabb összefüggést mondjuk a csontfogyasztás és a véres széklet között de azt észrevettem, hogy ilyen csontfogyasztás után egy napig “diétázik”, sokkal kevesebbet eszik. Betegnek soha nem tűnik, több mint 5 kiló, néha ingadozik 10-30 dekát, szoktam mérni, de nem fogy. El sem tudom képzelni, hogy mi lehet a baja. Kell aggódnom a dolog miatt vagy lehet ártalmatlan is? Köszönöm a segítséget. Kriszti

2014.12.08

Állatorvos

Fontos, hogy a bélsárvizsgálat olyan mintából történjen, ami elváltozást mutat (véres), mert vannak olyan kórokozók, amelyek szakaszosan ürülnek. Érdemes megvizsgálni a macska végbelét is, hogy nincsen-e ott valamilyen képlet, ami néha vérzik. Ellenőrizni kell a bűzmirigyek állapotát is.  Nagy valószínűséggel ebben az esetben valamelyik táplálék okozza a bajt, sok macskánál előfordul, hogy érzékeny valamelyik ételre. Én azt javaslom, hogy most néhány hónapig adjon a cicának érzékeny macskáknak való prémium tápot és figyelje, hogy ez alatt az idő alatt jelentkeznek-e tünetek. Ha nem, akkor valószínűleg a táplálék okozza a problémát. Csontot ne adjon a cicának ez alatt az idő alatt.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem