EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! 10 hónapos nyulam agresszív. Olvastam az agresszívval járó viselkedést, de még mindig nem tudok rájönni a problémára. Kb. 2 és fél hónaposan kezdett agresszív lenni, de csak akkor, ha ketrecébe nyúlok. Nagy a ketrece, társa is van (egy hím), de nem a társ az oka. A hím csak szeptember óta van velünk. Ha kiengedem nincs baja. Szoktam hozzá beszélgetni, ölbe venni, különösen ölbevételnél szelíd, nyugodt. Nem hinném, hogy betegség, mert akkor már rég mutatkozhatott volna más tünet is. Kiskora óta ilyen. Lehet területvédésként csinálja ezt? Amikor a ketrecébe nyúlok megtámad, utána odaszalad párjához és elbújik. (van mikor odamorog vagy odakapna párjához) Mit tegyek?

2014.12.10

Állatorvos

A leírása alapján a nyuszi valószínűleg a területét őrzi. Az  ivartalanítás sok esetben csökkenti az agresszív viselkedést, el lehetne gondolkodni ezen. Kedveskedjen a nyuszinak finom csemegékkel, amikor a ketrecébe nyúl. Ne tegyen hirtelen mozdulatokat és beszéljen hozzá halkan. Lehet, hogy a viselkedés ilyen módon enyhülni fog.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem