Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! A 10 hónapos nőstény nyuszim 2, 5 hónapos kora óta agresszívvá válik, ha ketrecébe nyúlok, ez normális? Szeptember óta van egy hímtársa, de ez semmit nem változtatott a dolgon. Ha kiengedem, szelíd, és imádja az ölbevételt. Valószínű területvédés? Ketrece tágas. Úgy gondoltam ez normális dolog, ha csak a ketrecében agresszív. Mit tegyek?

2014.12.11

Állatorvos

Igen, ez nagy valószínűséggel területvédelem és tulajdonképpen természetes dolog. Az ivartalanítás sok esetben csökkenti az agressziót, ezért érdemes elgondolkodni rajta. A lényeg, hogy Ön soha ne reagáljon agresszióval az agresszióra. Beszéljen halkan a nyuszihoz mielőtt benyúlna, és adjon neki olyan falatokat, amelyeket nagyon szeret. Így talán csökkenthető a területvédelem. A cél nem feltétlenül az, hogy egyáltalán ne védje a területét, hanem az, hogy ennek során semmiképpen ne okozzon sérülést.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem