Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Az öt hónapos macskám felső fogsorán érdekes dologra lettem figyelmes: az egyik oldalon nem esett ki a tejfoga és a maradandó szemfog közvetlen mellette nőt ki, de nem lökte ki a tejfogat. Nem mozog. Mindennap ellenőrzöm, hogy meg van e még. Mire kell figyelnem? Mikor szükséges orvoshoz fordulni? Valamit az ivartanítással kapcsolatban lenne még kérdésem: A cica orvosával abban állapodtunk meg, hogy a beavatkozás ideális időpontja az állat 6-8hónapos korában történjen. (Evvel maximálisan egyet értek) A napokban egy ismerősöm avval ijesztgetett, hogy ha a macska 1 éves kora előtt esik át a műtéten, akkor bepiszkítási gondjaink lesznek vele. Hallott már ön ilyesmiről? Elképzelhető lenne, hogy maga a műtét váltja ki a viselkedészavart?

2013.10.01

Állatorvos
Ha a maradó fog eléri a tejfog méretét akkor érdemes kihúzni a tejfogat. Ne aggódjon, ez nem komoly baj, ha addig nem oldódik meg a probléma, akkor az ivartalanítás alkalmával szóljon az orvosnak. Így nem kell a foga miatt külön bódítani. Sajnos macskáknál sok tényező kiválthat szobatisztasági problémákat, jellemzően ezek nem a műtét időpontjával kapcsolatos dolgok. Sőt, ivarzás idején sok nőstény macska is jelölgetni kezd. Kandúrok az ivarérettség tájékán kezdenek jelölni. Náluk az a legjobb, ha még azelőtt megtörténne a műtét mielőtt ez a viselkedés megjelenne. Mindkét ivar esetén jó időzítés a 6-8 hónapos kor.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem