Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Imádott Havanese kutyusunk a délutáni séta,fürdés után elment pihenni,és egy óra múlva azt vettük észre,hogy nem tud a hátsó lábaira ráállni..folyt a nyál a szájából,lehajtotta a fejét.Szteroid injekciót kapott,elaludt,és egy óra múlva álmában megállt a szíve.Az egész 2-3 óra alatt történt,az állatorvos azt mondta,hogy agyvérzés.Tényleg az lehetett?Mert azt olvastam,hogy nem nagyon jellemző a kutyusoknál az agyvérzés..16 éves 7 hónapos volt,egy fél éve Karsivant szedett,mert elkezdett szédelegni,bolyongani a lakásban,de a gyógyszertől jobban lett.Pár napja kezdtek el megint erősödni ezek a tünetek,néha körbe-körbe mászkált..Szürkehályog volt a szemén,és erősen nagyothalló volt.Az állatkórház másfél óra tőlünk,mindig ide vittük,de most nem mertünk elindulni,a helyi állatorvos látta el.Lehet,hogy meg tudták volna menteni,ha még odaérünk? Mi lehetett ez a hirtelen bénulás,majd szívleállás?Köszönöm válaszát!

2018.04.04

Állatorvos

A leírás alapján szerintem is agyi folyamat volt a háttérben, hogy pontosan mi, azt már nem fogjuk megtudni. Kutyáknál is előfordul agyvérzés. Az is lehet, hogy az állatnak agydaganata volt. Nem tartom valószínűnek, hogy tartós javulást eredményezett volna bármilyen gyógykezelés, de ez a pontos diagnózis hiányában csak egy találgatás a részemről.

Vissza a kérdésekhez